Om Liseleje
Om hjemmesiden
De 4 årstider i billeder
Byen på Nordkysten
Ideen med hjemmesiden...
Som tilflytter til byen har jeg set på den med friske øjne. Der er noget både typisk dansk og alligevel lidt særegent ved Liseleje området.
Set med mine øjne består det typiske i, at byen fremstår som en typisk lille dansk by med rødstens og pudsede huse, iblandet nogle stråtækte bindingsværkshuse. Byen med den lille hovedgaden er til at overse, og derfor er det oplagt at gå i detaljer med hver enkelt bygning og plet, i området.

Stejlepladsen mellem byhusene og strandklitterne skal ligesom bare være der, pletten gør ingen stads af sig. Liselejes vartegn, Ishuset, ligger naturligt ud til denne stejleplads. (billedet nederst på hver side er taget fra klitten mellem stejlepladsen og havet).

Ordet hygge, noget alle danskere higer efter at omgive sig med, finder man nemt i Liseleje. Byen er bare hyggelig. Beboerne er en fin blanding af ældre som altid har boet i byen og tilflyttere der sent i livet har valgt at bo nær havet, men heldigvis også lidt yngre der mener byen (København) ligger tæt nok på som den gør, blot 60 km herfra.

Det særegne og storslåede ligger i kystterrænet og havet.
Som entusiastisk amatørfotograf og professionel webdesigner, er det oplagt at lave denne hyldest til Liseleje, som jeg flyttede til i 2003. I min tidlige barndom tullede jeg rundt i Melby, blot 2 km fra Liseleje, i weekenderne. Da somrene jo var både længere og varmere i barndommen, forbinder jeg Liseleje med sommer og varme, da det jo naturligt nok var der vi badede når det blev meget varmt.

Jeg vil her prøve at videre formidle de kønne øjeblikke, vues, og små oplevelser jeg møder når jeg går rundt i byen og den nærmeste omegn, i billeder. Havet er jo en næsten daglig overraskelse - vandet i samspil med himlen og vejret både nu og tidligere, er så foranderligt.
De fleste der gæster eller bor i Liseleje er her i sommerhalvåret. De har, eller lejer sig ind i, et sommerhus. Men som helårs beboer, kan jeg kun tænke at de snyder sig selv ved kun at være her når det myldrer med mennesker og vejret er sommerligt. De flotteste og mest varierende landskabsscener udspiller sig faktisk på de 3 andre årstider.

Se billederne og døm selv.

Venlig hilsen

Heidi Rosberg

Webdesign:
Heidi Rosberg
Kystvej 1
3360 Liseleje
Tel.: 47383897